ادعای علی اف علیه روسیه و ایران

به گزارش بانه مارکت، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان مدعی شده است که روسیه به وسیله قزاقستان، ترکمنستان و ایران در جریان درگیری های باکو و ایروان در سال 2020، به ارمنستان سلاح عرضه می نموده است.

ادعای علی اف علیه روسیه و ایران

به گزارش فارس، الهام علی اف رئیس جمهور جمهوری آذر بایجان روز گذشته (آدینه) با مطرح کردن ادعاهایی درباره جنگ اخیر با ارمنستان بر سر منطقه قره باغ کوهستانی گفت که روسیه به وسیله قزاقستان، ترکمنستان و ایران در جریان جنگ 2020 ارمنستان و جمهوری آذربایجان، به ارمنستان تسلیحات عرضه می کرد.

بنا بر گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، علی اف توضیح داد که جمهوری آذربایجان، نامه هایی را به قزاقستان، ترکمنستان و ایران ارسال نموده و از این کشورها درخواست نموده تا هواپیماهای روسیه که حامل تسلیحات به ارمنستان در جریان جنگ قره باغ کوهستانی بوده اند را متوقف نمایند.

وی در کنفرانس بین المللی در دانشگاه ADA در باکو در ارتباط با تحولات پس از جنگ قره باغ کوهستانی با ارمنستان سخنرانی کرد و مدعی شد که ارمنستان بارها می خواست به وسیله دستکاری سازمان پیمان امنیت جمعی، روسیه را وارد جنگ کند.

علی افادامه داد که تسلیحات به وسیله روستوف و موزدوک به ارمنستان ارسال می شد و باکو از گرجستان درخواست نموده بود تا حریم هوایی و جهت زمینی خود را به منظور جلوگیری از انتقال تسلیحات از روسیه به ارمنستان مسدود کند و گرجستان به درخواست جمهوری آذربایجان پاسخ مثبت داده بود اما سلاح هایی از به وسیله قزاقستان، ترکمنستان و ایران به ارمنستان ارسال شده بود.

رئیس جمهور جمهوری آذربایجان با تأکید بر این که جمهوری آذربایجان فعالانه صلح و همکاری در قفقاز را ترویج می نماید، گفت: پذیرش اصول پنج گانه پیشنهادی (جمهوری) آذربایجان برای توافقنامه صلح از سوی ارمنستان و تصمیم برای تشکیل کمیسیون مشترک مشخص مرزها از تحولات مثبت پس از جنگ 2020 است.

علی اف با تاکید بر اینکه امیدوار است ارمنستان خاتمه پس از جنگ قره باغ اهمیت صلح را درک کند، اضافه کرد: در صورت امضای توافقنامه صلح و اجرای اصول پنج گانه، صلح بلندمدت و پایدار در قفقاز برقرار خواهد شد.

جنگ سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در تاریخ نهم نوامبر 2020 (19 آبان 1399) با توافق آتش بس به امضای نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه انتها یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش آفرینی کرد.

جمهوری آذربایجان در این دور از درگیری ها مناطقی از جمله قره باغ را از اشغال ارمنستان خارج ساخت. این دو کشور هنوز در خطوط مرزی درگیری های پراکنده دارند، هرچند که دو طرف مدعی اتخاذ موضع آشتی جویانه هستند.

منبع: فرارو

به "ادعای علی اف علیه روسیه و ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ادعای علی اف علیه روسیه و ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید